DÁTUM / NÉVNAP


HIRDETÉSEK

Szőke Imre e.v.
2431 Perkáta
Dr. Baráth Károly u. 51/A
+36 (30) 378 5478
imre.szoke19[at]gmail.com

Hosnyánszki László klíma- és villanyszerelés Perkátán és környékén

PatikaPlus Gyógyszertár Dunaújváros Tesco

B&D Kft - Dunaújváros

Suli-Soft-Design: a webes alkalmazások akadálymentesítője

József Attila Könyvtár Dunaújváros

A Perkáta Online az MTI hivatalos hírfelhasználója

legifotok.hu - Magyarország a magasból

VighFoto - esküvő, koncert, rendezvény fotózás

Pavlicsek Csaba: Nők Lapja Konyha 2. receptje


Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Perkáta - Az elmúlt hónapban beszámoltunk arról, hogy a Nők Lapja Konyha c. magazinjában hónapról hónapra, egészen júliusig megjelenik egy-egy ételreceptje, fotóval együtt Csabinak. Akkor ígéretet kaptunk arra, hogy szerkesztőségünk közvetlenül is megkapja majd ezeket a recepteket. Az első recept, amit közreadtunk marhasteak céklával, gombával, spárgával és vörösboros mártással volt.
Most egy olyan ételnek az elkészítését közöljük, amelyet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. Csabi tömören ennyit tett hozzá, amikor megküldte a receptet szerkesztőségünknek: „Teljesen lisztmentes, kizárólag a saját anyagával sűrítjük! Én így csinálom, kiváló! Remélem, ízleni fog!”

Köszönjük szépen, az olvasók nevében is!

Perkáta Online (HCJD & HLSZ)

Burgonyakrémleves, burgonya chips-szel, zeller olajjal

Burgonyakrémleves, burgonya chips-szel, zeller olajjal

Anyaghányad:

  • 8 dkg vaj
  • 2 db salotta hagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db burgonya (chips készítéséhez)
  • 1 kg burgonya
  • 1 l szűrt zöldségalaplé
  • 1 csomag zellerlevél
  • 0,2 l tejszín
  • 0,2 l olívaolaj
  • só, fehér bors, koriander

Elkészítés menete:

Egy darab burgonyából hámozóval szép szeleteket vágunk, majd sütőben kiszárítjuk.
A finomra vágott salotta hagymát és a felkarikázott újhagymát vajon pároljuk, hozzáadjuk az őrölt koriandert, majd felöntjük a zöldségalaplével. Ehhez adjuk a felkockázott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Ha megpuhult, a burgonyát a leves egy részével turmixgépbe tesszük és turmixoljuk, kevés tejszínt, vajat is adhatunk hozzá. Ha esetleg túl sűrű, akkor egy kevés alaplével hígítjuk. A zellert megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra töröljük, majd olívaolajjal teljesen simára turmixoljuk, majd leszűrjük.
Tálaláskor a levest a tányérba merjük. Köré-, illetve rálocsolunk a zeller olajból, majd a leves közepébe állítjuk a burgonya chipset.

Jó étvágyat kívánok!

Perkáta, 2012. május 12.

Pavlicsek Csaba


Ez egy ingyenes Dreamweaver sablon, amelyet a JustDreamweaver.com készített.

Impresszum      Adatkezelési tájékoztató