DÁTUM / NÉVNAP


HIRDETÉSEK

Szőke Imre e.v.
2431 Perkáta
Dr. Baráth Károly u. 51/A
+36 (30) 378 5478
imre.szoke19[at]gmail.com

Hosnyánszki László klíma- és villanyszerelés Perkátán és környékén

PatikaPlus Gyógyszertár Dunaújváros Tesco

B&D Kft - Dunaújváros

Suli-Soft-Design: a webes alkalmazások akadálymentesítője

József Attila Könyvtár Dunaújváros

A Perkáta Online az MTI hivatalos hírfelhasználója

legifotok.hu - Magyarország a magasból

VighFoto - esküvő, koncert, rendezvény fotózás

Pavlicsek Csaba: Nők Lapja Konyha 1. receptje

Marhasteak tavaszi zöldségekkel, gombával, vörösboros mártással

Marhasteak tavaszi zöldségekkel, gombával, vörösboros mártással

Hús: Marha bélszín
A húst hártyázzuk, előkészítjük, formázzuk, a középső részből személyenként egy-egy 20 dkg-os sztéket vágunk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon vagy vaj és olívaolaj keverékében a kívánt szintre sütjük. Frissen őrölt sóval és borssal szórjuk meg.

Mártás:

  • 1 kg marhacsont
  • 30 dkg marhafarok
  • 1 kg sovány marhahús
  • 45 dkg sárgarépa
  • 45 dkg vöröshagyma
  • csillagánizs, egész bors, kakukkfű
  • 3,5 dl száraz vörösbor
  • víz

A marhacsontot és a farkat feldaraboljuk, és sütőpapírral ellátott tepsiben, 190 fokos sütőben gyakran forgatva, 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy edényben olajat hevítünk, majd amikor kellően forró hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, és minden oldalát megpirítjuk. A húst egy külön edénybe kiszedjük, majd a a visszamaradt zsírban óvatosan megpirítjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és sárgarépát, az egész borsot, a kakukkfüvet és a csillagánizst. Ha kész, hozzáadjuk a vörösbort, és főzzük egészen addig, amíg a felére nem csökken a mennyiség. Ezután hozzáadhatjuk a csontot, a farkat, és a megpirított húst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, majd kis lángon, lefedve főzzük minimum 2 órán át. Ha elkészült sűrű szövésű ruhán leszűrjük, zsírtalanítjuk, és az egészet a fele mennyiségére forraljuk be.

Köret:

  • 3 kg só
  • 5 db nagyobb cékla
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 50 dkg csiperke gomba
  • spárga

Sóban sült cékla:
Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, majd szórjuk meg az alját sóval. A céklákat alaposan mossuk meg, tegyük a sóra, és fedjük be sóval teljesen, úgy, hogy sehol ne maradjon még egy rés sem.
Tegyük 200 fokos sütőbe, majd süssük 80-90 percet. Ha elkészült vegyük ki, kicsit várjunk, hogy hűljön picit, majd törjük fel a sókérget. Vegyük ki a céklákat, óvatosan pucoljuk meg, és vágjuk őket kockára.

Gomba:
A gombákból szép, egyforma cikkeket vágunk, olívaolajon , kevés finomra vágott petrezselyemmel megpároljuk.

Spárga:
A spárgát előkészítjük, sóval, fehér borssal vajon megpároljuk.

Perkáta, 2012. április 21.

Pavlicsek Csaba


Ez egy ingyenes Dreamweaver sablon, amelyet a JustDreamweaver.com készített.

Impresszum      Adatkezelési tájékoztató