Gluténmentes bejgli
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Költség: nagyon olcsó
Szerző: Böszörményi Mária
Hozzávalók 6 adaghoz
Tésztához
- 250 g NATURBIT ALFA-MIX lisztkeverék
- 30 g margarin
- 2 1/4 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 1/4 csomag élesztő
- 30 g cukor
Töltelékhez
- 200 g darált mák vagy dió
- 2 dl víz
- 100 g cukor
- 1 csipet fahéj
Kenéshez
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés
- A cukrot a tejjel együtt felmelegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és jól összegyúrjuk. 15 percig letakarva kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket.
- A vizet a cukorral, fahéjjal összefőzzük, majd a mákhoz öntjük és elkeverjük (figyeljük, nehogy túl vizes legyen). A tésztát kétfelé osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a kihűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A másik tésztát ugyanígy, majd ezt is a tepsire tesszük.
- Lekenjük azokat tojássárgájával, megvárjuk, míg rászárad, megkenjük tojásfehérjével és ha ez is rászáradt 20 percig jó meleg sütőben sütjük (nekem sajna hőfokmérő mentes sütőm van).
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A felhasznált termékeket keresse a www.hunorganic.com webáruházában!
A Hunorganic Kft. elérhetősége
Honlap: www.hunorganic.com
Telefonszám: : +36 (30) 533 9271
E-mail: contact@hunorganic.com
Perkáta, 2018. december 8.
Perkáta Online (HCJD & HLSZ)
Fotó: Hunorganic Kft.