Gluténmentes sajtos-lenmagos pogácsa
Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi szint: Közepes
Hozzávalók 10 adaghoz
- 250 g GLUTENIX barna kenyérliszt keverék
- 2 kávéskanál só
- 1 db tojás
- 6 g útifű maghéj
- 60 g puha margarin
- 1,1 dl víz
- 80 g olvasztott margarin
- 100 g reszelt sajt
- 40 g lenmag a szóráshoz
- 1 db tojás a kenéshez
- 30 g KENYÉRVARÁZS rizsliszt a nyújtáshoz
- 1 csomag (7g) porélesztőt
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a margarint, eldolgozzuk, majd a vizet is, és alaposan beledolgozzuk.
- Meleg helyen egy órát kelesztjük.
- Rizslisztes lapon átgyúrjuk. Kinyújtjuk, megkenjük margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal, összehajtjuk, ismét lekenjük margarinnal, megszórjuk sajttal, összehajtjuk, majd szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét tojással lekenjük, és lenmaggal megszórjuk.
- 180°C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
1 adag tápértéke
Energia | 82 kcal / 343 kJ |
Fehérje | 2,2 g |
Zsír | 5,0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 2,3 g |
Szénhidrát | 6,4 g |
- amelyből cukrok | 0,1 g |
Rost | 0,4 g |
Só | 0,25 g |
A felhasznált termékeket keresse a www.hunorganic.com webáruházában!
A Hunorganic Kft. elérhetősége
Honlap: www.hunorganic.com
Telefonszám: : +36 (30) 533 9271
E-mail: contact@hunorganic.com
Perkáta, 2018. november 10.
Perkáta Online (HCJD & HLSZ)
Fotó: Hunorganic Kft.